Responsabilitatea pasagerului

1 Pasagerul care rezerva  un bilet de calatorie pentru un alt pasager este responsabil fata de SC COMATI PSG SRL  de orice paguba produsa de acesta din urma.

2. Copiii sub 18 ani trebuie sa calatoreasca insotiti de un adult.

3. Copii sunt acceptati la bordul autocarelor numai supravegheati de catre adulti sau in cazul in care detin un act notarial care dovedeste acceptul parintelui sau tutorelui pentru efectuarea calatoriei si numai daca tara de destinatie si/sau tara tranzitata in timpul calatoriei si Conditiile Generale de transport ale SC EDMEEA TRANS SRL  permit acest lucru.

 

Obligatiile pasagerului

1. Este interzisa folosirea aparatelor de radio, casetofoanelor, a mini TV sau video sau a instrumentelor muzicale in autocar. Folosirea unui walkman sau a unui CD player este permisa numai daca volumul sunetului este potrivit la un nivel astfel incat sa nu deranjeze ceilalti pasageri.

2. Calatorii trebuie sa se abtina de la: deteriorarea sau murdarirea autocarului, folosirea in exces a bauturilor alcoolice, obstructionarea in orice fel a conducatorului auto sau a celorlalte persoane din echipaj in indeplinirea in bune conditii a muncii lor, cauzarea de neplaceri sau disconfort calatorilor din autocar sau altor participanti la trafic. Comportamentul care nu se conformeaza sau nu tine seamna de aceste prevederi ale regulamentului, da dreptul SC EDMEEA TRANS SRL sau companiei autorizate sa efectueze transportul, sa interzica pasagerului efectuarea sau continuarea calatoriei, fara dreptul la o despagubire sau rambursare a pretului biletului

3 Transportatorul are dreptul de a refuza transportul sau de a-l intrerupe fara dreptul la o despagubire sau rambursare a pretului biletului, in cazul in care pasagerul nu respecta conditiile contractului de transport, incalca legile pe teritoriul Romaniei sau al celorlalte state prin care calatoreste, in cazul in care este intr-o stare care indica o boala contagioasa, are un comportament necivilizat in autocar sau fata de ceilalti calatori si pune in pericol siguranta celorlalti calatori tulburand astfel calatoria.

4 Este interzis fumatul in autocarele SC EDMEEA TRANS SRL .

SC EDMEEA TRANS SRL  este autorizata sa ceara calatorilor care incalca aceasta regula sau sfideaza cererea de a nu fuma, sa coboare imediat din autocar (acolo unde este cazul) fara dreptul la o despagubire sau rambursare a pretului biletului.

5 In timpul traversarii cu ferry-boat-ul este interzis accesul calatorilor in autocar. Este responsabilitatea calatorului sa ia cu el toate bagajele de care are nevoie, la coborarea din autocar.

6 Este responsabilitatea calatorului sa se asigure ca detine toate documentele de calatorie necesare intrarii, tranzitarii sau stationarii pe teritoriul unei tari straine cum ar fi pasaport, vize, adeverinta medicala. Daca pe parcursul calatoriei, calatorului i se refuza dreptul de a intra sau a tranzita o tara datorita nedetinerii documentelor corecte de calatorie, , toate consecintele, inclusiv toate daunele suferite de SC EDMEEA TRANS SRL, cad in responsabilitatea si vor fi suportate de catre calator, fara ca aceasta sa poata beneficia de vreo returnare integrala sau partiala a tarifului de calatorie.

7 Calatorii trebuie sa se prezinte la punctul de imbarcare cu cel putin 30 min. inainte de ora plecarii, cu exceptia cazurilor in care se mentioneaza altfel in pliantul liniei respective. Inregistrarea calatorilor se incheie cu 15 min. inainte de ora plecarii. Calatorii care se prezinta la autocar cu mai putin de 15 min. inainte de ora plecarii risca sa isi piarda rezervarea pentru locul din autocar, fara ca acesta sa poata beneficia de vreo returnare integrala sau partiala a tarifului de calatorie. Orice intarziere, atrage responsabilitatea unilaterala a pasagerului intarziat.     

8 In cazul opririlor regulate de pe traseu, calatorii trebuie sa se intoarca la autocar in timpul anuntat inainte de oprire, in caz contrar autocarul va pleca din statie fara calatorii neprezentati, SC EDMEEA TRANS SRL  neasumandu-si nici o responsabilitate pentru consecintele acestui fapt.

9 Pe tot parcursul calatoriei calatorul trebuie sa respecte conditiile si regulile de siguranta la bordul autocarului, reguli ce sunt afisate sau i se vor inmana calatorului de catre echipajul SC EDMEEA TRANS SRL

10 Neajunsurile in indeplinirea contractului de transport de catre SC EDMEEA TRANS SRL  observate de catre calator trebuie raportate in scris  in cel mai scurt timp, dar in cel mult o luna de la data calatoriei, cu exceptia cazurilor in care este stipulat un alt interval de timp (ex.4.8)

11 Daca, pentru indiferent ce motiv, SC EDMEEA TRANS SRL nu poate indeplini sau nu si-a indeplinit obligatiile contractuale, SC EDMEEA TRANS SRL va gasi solutia cea mai buna de remediere a situatiei sau o alternativa pentru transport, in masura in care acest lucru este posibil. Costurile pentru acest lucru trebuie sa fie rezonabile.

12 Ne rezervam dreptul sa verificam si sa fotocopiem sau sa inregistram in orice alt fel documentele dumneavostra de calatorie, si sa refuzam transportul dumneavoastra la destinatie daca nu detineti documentatia necesara sau documentele par a nu fi in ordine. SC EDMEEA TRANS SRL poate fi subiectul unei amenzi, si ne rezervam dreptul de a recupera aceasta suma de la dumneavoastra daca este cazul.

Asigurari
1 Transportatorul asigura pasagerii pentru toate vatamarile corporale rezultate din deplasarea vehiculului si din prezenta lor in vehicul. Asigurarea nu acopera vatamarile corporale generate din vina pasagerului sau a bagajelor transportate.

Informatii puteti obtine la numarul de telefon +40 744610682